להלן הודעה ממרכז המועצות האזוריות - תקציר הגבלות התנועה לקראת פסח, ביישובי המועצות האזוריות:
לאחר שיחות עם משרד הפנים ומשרד רוה״מ, להלן הבהרות כפי שאושרו בישיבת הממשלה שהסתיימה בדקות אלה:
* על פי התקנות שאישרה הממשלה, החל מהיום, יום ג׳ 07.04.2020 בשעה 19:00 ועד יום ו' 10.4 בשעה 6:00, נאסר על אדם לצאת מהיישוב בו הוא גר אלא לשם הצטיידות במזון, בתרופות או במוצרים חיוניים, או לשם קבלת שירותים חיוניים, אלא אם לא ניתן לעשות זאת בישוב מגוריו.
*סופרמרקט והמכולות יהיו פתוחים עד מחר יום רביעי בשעה 15:00.
*תחבורה ציבורית: תיפסק היום (ג) בשעה 20:00 ותתחדש ביום א׳ בבוקר.
החל מיום ד׳ ה-08.04.2020 בשעה 15:00 ועד יום ה׳ ה-09.04.2020 בשעה 7:00 תיאסר גם הצטיידות במזון. *הממשלה חוזרת ומזכירה כי האזרחים נדרשים לחגוג את חג הפסח בבתים בהם הם גרים.
הגבלות אלה לא יחולו ביישובים שמרבית תושביהם אינם יהודים.
יובהר כי ניתן יהיה להסיע ילדים בין הורים הגרים בבתים שונים.
עוד נקבע כי התיקון האמור לא יחול על מקומות עבודה הפועלים במתן שירותים קיומיים, מקומות העוסקים בעבודות תשתית ובעבודות בינוי, ומפעלים שהוגדרו כחיוניים למשק הישראלי. באשר למפעלים שלהם היתר מיוחד להעסקת עובד בשעות המנוחה, הרי שההגבלה שתחול היא זו שקבועה בהיתר שניתן להם.
שימו לב: יום רביעי- ערב חג; חמישי- חג; ואז שישי שבת. מתכונת העבודה של כל השירותים החיוניים (מרפאות, מזון וכו) היא כמו בשישי- שבת.
עבודה בחקלאות: חיונית ותפעל כרגיל.
אין אישורי מעבר לחקלאות. ניתן להציג לשוטרים את המסמך שהוציא מנכל משרד החקלאות.
עובדים חיוניים במשק (רפואה/ רשתות מזון וכו) עובדים בהתאם לדרישת מקום העבודה (למשל: רשתות מזון יהיו סגורות ברביעי עד חמישי לפי השעות שפורסמו, אבל בשישי יוכלו לעבוד בהתאם למגבלות משרד הבריאות, מרחק בין אנשים וכו).
ספקים למכולות, פינוי אשפה: שירותים חיוניים, ולכן, ברביעי בבוקר ובשישי בבוקר- כרגיל.
תקלות ביוב: חיוני
עובדים ברשויות המקומיות: הועבר מסמך ממשרד הפנים למנכלים.
נזכיר כי חלה החובה לשמור על כל כללי ההיגיינה, מרחק בין אנשים, מדידת חום, מסיכה וכפפות.
החל מיום א: חלה חובה על עטיית
ובנימה אישית לסיום,
השנה נחוג את הפסח שלא כמו בכל שנה. לארבע הקושיות המוכרות, "מה נשתנה הלילה הזה?" תתווסף השנה עוד קושייה, "מה נשתנה ליל הסדר הזה מכל לילות הסדר?". ובאמת, ליל הסדר השנה יהיה שונה – כל משפחה גרעינית תחגוג בביתה.
אבל לא נשכח את המצווה המרכזית בו, המצווה לשמוח.
נקפיד השנה על מילוי ההוראות המתחייבות מן המצב – אבל לא נוותר על החג הזה שהוא, בעצם, חג העצמאות של העם היהודי. החג שבו יצאנו מעבדות לחירות. "בכל דור ודור חייב אדם לראות עצמו כאילו הוא יצא ממצרים" – וכך גם בדור הזה ובשנה הזאת.