סרן רמי כהן ז"ל
סיפור חייו
בן עליזה וידידיה, נולד ביום כ"ט באייר תשי"ח (19.5.1958) במושב כפר ויתקין. בן בכור היה במשפחת איכרים מבוססת בעמק חפר. בן שנה אחת היה רמי כשעברו הוריו למושב גבעת-שפירא, ובהיותו בן 5 שנים השתקעה המשפחה במושב חופית. הוא למד בבית-הספר היסודי בכפר ויתקין, והמשיך את לימודיו בחטיבת- הביניים ובתיכון האזורי על-שם רופין בעמק חפר.
רמי הצטיין בלימודיו. הוא היה חניך תנועת הנוער של בני המושבים, וכשהתבגר שימש כמדריך בתנועה. זו הוא שיחק בנבחרת הכדורסל של חוף חפר, היה חבר בלהקת הנוער האזורית "זמר חפר" והתעניין הרבה בידיעת הארץ. בהיותו בכיתה י"א העפיל רמי לשלב הגמר של החידון הארצי לידיעת-הארץ, במסגרת הגדנ"ע. הוא זכה במקום ראשון בתחרות. כשרונותיו ותחביביו היו רבים ומגוונים. מלבד התעניינותו בידיעת-הארץ ובספורט הוא הרבה לקרוא, חיבר שירים וקטעי הומור להופעות ולאירועים שנערכו באיזור מגוריו ובבית-הספר.
ביולי 1976 התגייס רמי לצה"ל. בתחילה הוא שירת בחיל-האוויר. במשך 13 חודשים עבר רמי אימוני טיס, עד שהועבר לחיל-המודיעין. הוא עלה לדרגת רב"ט, וביולי 1977 עבר קורס מש"קי מודיעין. לאחר מכן, עבר רמי קורס נגדי מודיעין, עלה לדרגת סמל ונשלח לקורס קציני מודיעין. בנובמבר 1978 הוא השלים בהצלחה את הקורס ועלה לדרגת סג"ם. הוא השתתף במבצע ליטני, וחוות-הדעת של מפקדיו עליו באותה תקופה היו: "בחור אידיאליסט, עם הרבה מרץ ורצון לתת לזולת;" "קצין בעל ידע מקצועי, מסור מאוד, מוכן לעבוד בתנאים קשים;" "קצין מסור, מתקדם ביעילות, בר-קידום מבטיח".
את שירותו הסדיר סיים רמי ביולי 1979. הוא המשיך לשרת בצבא הקבע, השתלב בקורסים מקצועיים אחדים בחיל המודיעין ובנובמבר 1979 עלה לדרגת סגן.
במלחמת שלום הגליל הוכיח רמי את כישוריו בתפקידים שמילא בלבנון. ב- 2 בנובמבר 1982 הוא עלה לדרגת סרן. יומיים לאחר מכן, ביום י"ח בחשון תשמ"ג (4.11.1982), בעת נסיעה בתפקיד משטח לבנון לכיון מטולה, בירידה התלולה לגשר דלפי שמעל נהר הליטני, סטה נהג המכונית לשולי הדרך, פגע בדופן הגשר, התהפך והתדרדר לתהום. הנהג נהרג במקום. סרן רמי חולץ מהתהום במבצע מסוקים מורכב, ופונה לבית-חולים "רמב"ם". רמי נאבק שש שעות על חייו, עד שבצהרי היום נפטר.
בן 24 שנים היה רמי במותו. הוא הובא למנוחות בחלקה הצבאית בבית-הקברות בכפר ויתקין. הוא השאיר אחריו הורים, אח ואחות.
המשפחה הוציאה לאור חוברת לזכרו, ובה חלק מיצירותיו, שירים וכתבים המעידים על כישוריו, פעליו הרבים והגותו. ביום הזיכרון תשנ"ג הוקרן בטלביזיה סרט לזכרו. הוריו הקימו על גבעת כורכר, מול ביתן אהרון, ליד בית הראשונים מצפור-נוף הנקרא על שמו.
(דף זה הוא חלק ממפעל ההנצחה הממלכתי "יזכור", שנערך ע"י משרד הביטחון)